zaterdag 20 april 2024

Documentaire ‘Zwarte Cross: Vaak Bu-J Te Bang’ vanaf nu te zien op Videoland

De Zwarte Cross bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd met een documentaire. De film, die Zwarte Cross: Vaak Bu-J Te Bang heet, ging op 9 oktober in première bij Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Vanaf 24 oktober is deze te zien bij streamingdienst Videoland.

De documentaire is gemaakt door Floor van der Kemp en Lars Gierveld, die de mensen achter het festival volgden. In de documentaire wordt het verhaal belicht over ‘een jongensdroom’ van twee vrienden, ‘die begon met 1.000 bezoekers op een veldje in Hummelo en uitgroeide tot een van de grootste festivals van Europa met jaarlijks 220.000 bezoekers’.

Speciale Yamaha R1 voor z’n 25e verjaardag?

De film, geproduceerd door De Coproducent, neemt kijkers mee in het ontstaan van de Zwarte Cross in 1997 en de 25 jaar daarna. Ook ‘Tante Rikie’ komt in de film voorbij, de directrice die dit jaar afzwaaide. In de film worden camerabeelden van de vader van medeoprichter Hendrik Jan Lovink getoond. Zijn vader legde de eerste Zwarte Cross vast en maakte ook de jaren daarna veel beelden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen