maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Speciale Yamaha R1 voor z’n 25e verjaardag?

De Yamaha YZF-R1 werd geïntroduceerd in 1998. In 2023 viert het zijn 25-jarig bestaan. Daarom mogen we speculeren over hoe Yamaha dit zal vieren. Naar verluidt met een verbeterd speciaal model.

Het Japanse tijdschrift Young Machine, dat in het verleden een ongelooflijke neus voor geruchten heeft getoond, rekent op een bijzonder model. Ze laten zien hoe ze zich de fiets voorstellen in een rendering. De R1 is ontworpen in de iconische witte en rode kleuren en het YZF-logo uit de jaren 90 is ook aanwezig.

Yamaha kondigt race-afgeleide R1 GYTR aan voor het circuit!

Bijzonder opvallend zijn de machtige winglets aan de voorzijde, die door de uitstekende ‘lip’ enigszins doen denken aan de winglets op de nieuwe BMW S 1000 RR.

Of is het toch een nieuw model?

De presentatie van een nieuwe R1 zou echter ook een goede mogelijkheid zijn. Al in juni 2022 verschenen registratiedocumenten voor de FIM waarin een nieuw R1-model werd genoemd waarmee Yamaha in de motorsport zou willen meedoen, aangedreven door de machtige 998cc-viercilinder.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen