zaterdag 15 juni 2024

Documenten onthullen details Harley-Davidson 338R

Sinds bijna drie jaar werkt Harley-Davidson, samen met Qianjiang, aan een lichte motorfiets. Typegoedkeuringsdocumenten onthullen nu meer details over de baby Harley, die naar verwachting binnenkort zal worden onthuld.

Harley-Davidson 338R komt eraan

Volgens de documenten die zijn ingediend bij de U.S. National Highway Traffic Safety Administration, zal de naam van de motorfiets waarschijnlijk ‘Harley-Davidson 338R’ zijn. De naam is echter enigszins bedrieglijk, aangezien een vloeistofgekoelde paralleltwin van 353 cc met brandstofinjectie voor de aandrijving moet zorgen.

Honda Hawk 11 gepresenteerd

Het ziet ernaar uit dat er twee modellen zullen worden aangeboden, één met en één zonder ABS.

Met de aanvraag van het VIN-nummer voor de Amerikaanse markt, heeft de aankomende Harley-Davidson 338R weer een horde genomen voor marktintroductie. Het is natuurlijk nog niet bekend wanneer hij in de showrooms beschikbaar zal zijn, maar de documenten die op het internet zijn verschenen doen vermoeden dat hij binnenkort zal worden gepresenteerd. Voorts is in 2021 reeds een eerste vermeende foto van de 338R op het internet verschenen, waarop de machine in afgewerkte staat te zien is.

Harley-Davidson 338R
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen