vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda Hawk 11 gepresenteerd

Op de Osaka Motorcycles Show heeft Honda de reeds geteasde Honda Hawk 11 caféracer onthuld of tentoongesteld.

Blok van de Africa Twin

Zoals reeds vermoed, is de nieuwe Honda Hawk 11 uitgerust met de 1082cc-parallel twin van de Africa Twin. Prestatiegegevens zijn echter nog niet bekendgemaakt, evenmin of er een versie met DCT zal komen. Drie rijmodi zijn beschikbaar om het vermogen aan te passen. Tractiecontrole en motorremcontrole zijn ook beschikbaar.

Caféracer-uiterlijk

Het uiterlijk doet denken aan de CB4 Interceptor Concept. Het model is bedoeld om het gat op te vullen dat is achtergelaten door de uit productie genomen CB1100. Puur optisch is de Monza-kuip met de ronde koplamp bijzonder in het oog springend.

De Hawk 11 is uitgerust met een upside-down-voorvork en een monoshock achter. De uitrusting omvat hellingshoekafhankelijk ABS, cruise control, wheelie control en handvatverwarming.

Het volledig digitale display is naar verluidt voorzien van een touchscreen, Bluetooth-connectiviteit en een navigatieoptie.

Voorproefje van de Kawasaki ZX-4R

Gegevens volgen nog

Op een speciale website kunt je de Hawk 11 van alle kanten bekijken. Je kunt er ook verschillende video’s bekijken. Twee video’s over de creatie van de Hawk 11 zullen volgen. De website zwijgt ook over de data van de Caféracer, alleen ‘coming soon’ is hier te lezen. Dus de huidige details moeten we nog steeds als geruchten beschouwen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen