Doe mee aan 3D Cup!

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De Dutch Ducati Dealer Cup, ook wel 3D CUP genoemd is een exclusieve cup speciaal voor de Ducati liefhebber en begint in 2015 aan haar tiende seizoen. De 3D Cup is de enige merken cup in de Benelux waarbij de afgelopen jaren volle start grids zijn gerealiseerd wat leidt tot spannende races gedurende het seizoen.

De 3D CUP biedt amateur circuitrijders de mogelijkheid om onderling wedstrijden te rijden op mooie Europese circuits. Het 2015 raceseizoen zal bestaan uit een 6 à 7 raceweekenden waarin normaliter op de zaterdagen word getraind en op zondag 2 races worden gereden. Zodoende zijn er minimaal 11 races die meetellen voor het kampioenschap. Nieuw voor het komend jubileumjaar is dat de drempel voor mogelijke deelnemers uit omringende landen, en met name uit België, verlaagd wordt om zodoende nog meer competitie te creëren.

Het 3D CUP kampioenschap wordt onderverdeeld in twee verschillende klasses. Er wordt gereden op circuits als bijvoorbeeld: Spa-Francorchamps, Oschersleben en Assen. Alle generaties van de Ducati Superbikes zijn vertegenwoordigd in de competitie, met verschillende rijders in de leeftijd van 20 tot 60 jaar, zowel man als vrouw. Bij de Ducati 3D CUP is de sfeer op het paddock erg ontspannen, eenmaal op de baan voel je een gezonde competitie en wordt er een duidelijke strijd gestreden.

Net als in 2014 vormen de 2015 Ducati Club Races in Assen (NL) niet alleen het hoogtepunt van het seizoen in mei, maar waarschijnlijk ook de officiële aftrap van het jubileum jaar! Ook op de kalender staan, in juni, het traditionele Festival d’Italia op Oschersleben in Duitsland en een mogelijke terugkeer naar het geweldige Red Bull circuit (A1 ring) in Oostenrijk. Er is voorzien om het kampioenschap af te sluiten tijdens de Race of the Champions, waar ook de nieuw opgezette BeNeCup van de KNMV en FMB-BMB haar laatste races van het kampioenschap rijdt.

Om deel te kunnen nemen heb je alleen een Ducati en een race licentie nodig. Een Nederlandse KNMV race licentie is voldoende. Indien je reeds een Belgische licentie bezit kan je je licentie & race ervaring doorgeven aan de 3D CUP organisatie. Zij zullen deze dan met de KNMV individueel beoordelen, zodat je zonder verdere licentie eisen kan deelnemen aan de 3D CUP. Mocht je nog niet in bezit zijn van een race licentie, dan kan je deze halen bij de KNMV (voor Nederland) of bij de BMB (voor België). Voor vagen of je licentie geaccepteerd wordt voor de 3D CUP of hoe een race licentie aan te vragen: 3dcup@sads.nl

De organisatie streeft naar voldoende rijtijd versus een niet te hoog tarief. De definitieve kalender en de voorinschrijving zal in januari bekend worden gemaakt via www.3d-cup.nl. Voor meer informatie en inschrijven voor de 3D CUP kunt u contact opnemen 3dcup@sads.nl . Kijk voor foto’s en verslagen van de afgelopen jaren op www.ducati.nl of www.3d-cup.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?