Update met prijs: Suzuki V-Strom 650 XT

Met dank aan de opvallende snavel onderscheidt deze XT zich met gemak van de ‘gewone’ 650 V-Strom. De XT is klaargestoomd voor het ruigere terrein, getuige de smallere benzinetank voor meer staand comfort, een 19-inch-voorwiel en spaakwielen waarbij nog wel tubeless-banden gemonteerd kunnen worden. Maar dat is tegenwoordig bepaald geen uitzondering meer.

Ook het zadel is aangepast. Zo is het duo-zadel vlakker zodat je gemakkelijker bagage achterop bindt, en is het rijderszadel vooraan iets strakker gesneden en bovendien instelbaar zodat je makkelijker met je tenen bij de grond kunt. Best handig, in het terrein.

Met een uitgebreid accessoirepakket is de V-Strom verder aan te kleden als terreinmotor. Denk aan een motorspoiler, valbeugels, aluminium koffers, mistlampen en meer lekkers. 

Kortom: de XT is een normale V-Strom, maar dan met spaakwielen waarbij het voorste wiel nu 19-inch in plaats van 17-inch is, en bij de taille iets smaller voor meer controle. En ohja, een flip-up-ruitje voor wat extra comfort. We zouden het bijna vergeten!

De prijs is ons nog onbekend.

UPDATE: De prijs van Suzuki’s nieuwste V-Strom is vastgesteld op €8.999.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?