Doorgang TT Nightride onzeker

Motorfanaat Jan Puper zette in 2011 de TT NightRide op poten, onder het motto ‘De motor terug in Assen’. Een groot lint van motoren, voorafgegaan door klassieke motoren, trok dat jaar voor het eerst door het centrum. Met honderden motoren en bijzonder veel publiek langs de kant, is het evenement uitgegroeid tot een vast onderdeel van het TT-weekend. Zeker de laatste twee jaren was de publieke belangstelling gigantisch, en bleek de NightRide een geweldige stimulans voor het Asser TT-weekend.

Maar, daar lijkt nu een einde aan te komen. 

Speed Events, die alle festiviteiten rondom de ‘TT Speedweek’ oftewel het TT-weekend organiseert, heeft Puper dit jaar nog wel gevraagd om de Nightride opnieuw te organiseren. “Maar, we kregen gelijk wel te horen dat er geen geld voor de organisatie en het nemen van beveilingsmaatregelen beschikbaar was. Op die manier wilden wij er niet instappen. Het risico is veel te groot”, zo legt Puper uit aan Dagblad van het  Noorden.

Er kwam een gesprek tussen Speed Events en Puper en zijn medeorganisatoren, waarna Puper een notitie maakte waarin hun aanpak van de NightRide uit de doeken werd gedaan. “Dat was drie weken geleden. Er werd ons beloofd dat we binnen een week uitsluitsel zouden krijgen. We hebben sindsdien taal noch teken meer vernomen. Voor ons is het nu over en uit”, aldus Puper.

Geld lijkt geen doorslaggevende rol te spelen, want de gehele organisatie inclusief beveiling kost maar € 4000. Dat kan voor een organisatie die ruim een miljoen krijgt om de TT Speedweek te organiseren niet het probleem zijn.

Ongetwijfeld later meer hierover.

Bron: Dagblad van het Noorden

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.