vrijdag 26 april 2024

Download je foto van de Motor.NL Ridderrit!

Afgelopen zaterdag organiseerde Motor.NL de Ridderrit. Meer dan 200 motorrijders hadden zich voor deze motortocht van 250 kilometer ingeschreven. De Ridderrit trok langs een selectie kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Bekijk onder de tekst alle foto’s!

Wat een feest is het wanneer je rond de start van de Ridderrit aankomt bij vertrekkasteel Ammersoyen in Ammerzoden. Tientallen motorrijders op het terras die zich tegoed doen aan koffie en een Ammerooys Appelrondje, een specialiteit dat de plaatselijke warme bakker exclusief voor het kasteel bakt. Maar ook motorvrienden die zichtbaar verrukt zijn als ze elkaar na lange tijd weer zien. COVID heeft motorrijders echt op de proef gesteld. Het is mooi om te zien dat Motor.NL met de clubtochten een soort van fysiek platform heeft gecreëerd waar menselijk contact verder gaat dan een teken van leven op Facebook of Instagram. Want dat is toch wel waar het om gaat: oude motorvrienden ontmoeten en nieuwe maken. En de organisatie van een geslaagde clubrit levert ons weer voldoende brandstof om van de volgende minstens weer zo’n succes te maken.

Dat kan overigens niet zonder de inzet van vele vrijwilligers. Deelnemers aan de Ridderrit kan het niet zijn ontgaan: de feestelijk geklede jonkvrouwen en ridders die je verwelkomden bij de inschrijving of op de parkeerplaats. Dat zijn vrijwilligers, zonder wie wij voorgaande én toekomstige ritten niet kunnen organiseren. Natuurlijk hebben we ze na afloop van de tocht hartelijk bedankt, maar we willen ze hierbij nogmaals bedanken. Evenals de fotograaf van deze dag René van den Brandt.

Download de route

Na kasteel Ammersoyen stonden nog twee kastelen op het programma: Kasteel Doorwerth bij het gelijknamige plaatsje Doorwerth en Kasteel Cannenburch in Vaassen. Abonnees van Motor.NL kunnen de route hier downloaden.

Kasteel Ammersoyen

Onderweg

Kasteel Doorwerth

Kasteel Cannenburch

De Knightriders!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen