Driften met nieuwe Can-Am Spyder F3-S

Krijg je ooit in je leven nog eens de kans een Can-Am Spyder te rijden, pak ‘m dan met beide handen ferm aan en laat je verrassen. Zeker als de geboden Can-Am Spyder van het nieuwe type F3-S is, want daar kun je nu ook mee driften dankzij een toegevoegde Sport-modus.

Can-Am Spyders zijn raar, en menig motorrijder zal zijn neus er zijn leven lang voor ophalen, maar erop rijden is een ervaring die je jezelf best mag gunnen. Nee, het is geen motor. Het is nog eerder een straatlegale sneeuwscooter en tegen een rit daarop zeg je zo gauw geen nee, toch?

De nieuwe Spyder F3-S heeft voor komend modeljaar een Sport-modus gekregen, die de tractieregeling uitzet terwijl het Stability Constrol System actief blijft. In theorie betekent dat dus dat – met name – de achterband grip kan verliezen, zonder dat de voorwielen ook aan het glijden slaan; driften dus. Ook wel powerslides. Of ook gewoon ‘dolle pret’ genaamd.

Ieder ander model Spyder krijg je overigens ook aan het glijden. De voorremmen zijn namelijk significant sterker dan de enkele schijf en klauw in het achterwiel, waardoor bocht uit in de eerste versnelling met de rem tegen de stuit even goed zorgt voor een gierende achterband. Maar behalve dat het waarschijnlijk de achterrem en koppeling sloopt, grijpt de tractieregeling vroeg of laat toch best lomp in. 

Kort om, de nieuwe F3 maakt de Spyder nog net even wat leuker.

Foto: Can-Am

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.