Uitbreiding Red Bull Ring aanstaande

Nog voor we met de MotoGP een rentree maken in het Oostenrijkse Spielberg, komen er berichten naar buiten dat Red Bull de Red Bull Ring wil gaan uitbreiden, en wel met het heropenen van de historische Westschleife. Dat meldt Red Bull-kopstuk Helmut Mark aan de Salzburger Nachrichten.

De Westschleife lag – logischerwijs – aan de westkant van wat toen nog de Österreichring heette, en maakte het Oostenrijkse circuit significant sneller dan in de huidige opzet. Helaas was de Österreichring eenzelfde lot beschoren als bijvoorbeeld de Hockenheimring en Nürburgring, waar veiligheid prioriteit kreeg. De Westschleife werd geamputeerd en de vloeiende derde en achtste bocht werden strak getrokken; de A1-Ring was geboren.

Nu heeft Red Bull in 2005 ook al eens het idee geopperd het circuit uit te breiden, deels met de Westschleife als onderdeel, maar Red Bull-opperhoeft Dieter Mateschitz wilde er geen geld aan verspillen. Inmiddels lijkt Red Bull van gedachte veranderd, want Marko vertelde de Salzburger Nachrichten dat de twee delen herenigen de snelste en aantrekkelijkste races ter wereld op zou leveren.

Red Bull laat ook weten dat er momenteel slechts sprake van een eventuele planningsfase is, maar dat er überhaupt al over gesproken wordt, is een positief geluid. Het oude asfalt ligt er nog en wordt momenteel ingezet als parkeerterrein, dus op zich hoeft een hereniging geen gigaklus te zijn. Zeker niet voor een financieel behoorlijk liquide eigenaar energiedrankgigant Red Bull.

Foto’s: Wikipedia

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.