Dronken motorrijder op de vlucht

Hadden we gisteren al de motorrijder die heel nodig moest plassen en daardoor z’n rijbewijs ingevorderd zag worden, vandaag valt ons oog op een opvallend nieuwsbericht van precies een week geleden dat zonet nog een staartje kreeg: een motorrijder raakte betrokken bij een ongeval en ging er daarna vandoor. Hmm, vind je dit niet opvallend genoeg? En wat als we je vertellen dat -ie z’n duopassagier gewond achterliet? Inderdaad; best opvallend. Maar het meest opvallende moet nog komen…

De 48-jarige motorrijder uit Amsterdam verloor in een bocht de macht over het stuur. Hij kwam hierbij op de andere weghelft en botste tegen de zijkant van een tegemoetkomende auto. De passagier, een vrouw uit Schotland, belandde hierna met een hoofdwond en gebroken pols in de berm. Het was voor de motorrijder geen reden om te stoppen: hij sprong doodleuk weer op z’n motor en ging er op hoge snelheid vandoor, de duo-passagier in verwarring achterlatend.

En dan nu het opvallende staartje van vandaag: de politie heeft bekend gemaakt dat de motorrijder later alsnog is aangetroffen, met een alcoholpromillage van 920ugl: ruim vier keer meer dan de maximale toegestane hoeveelheid.

Kortom: dronkenlap vergeet duo-passagier opzettelijk. Er zijn toch betere manieren om je vriendin te vertellen dat het over is, denken wij dan… 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.