13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dronken op step: rijbewijs kwijt

Een elektrische step lijkt zo onschuldig, maar het is een uitmuntende manier om je rijbewijs kwijt te raken. De Duitse politie vorderde het roze papiertje in van 254 beschonken stepbestuurders tijdens het afgelopen Oktoberfest.

In Nederland is het überhaupt niet toegestaan om op een elektrische step aan het verkeer deel te nemen. In Duitsland mag het wel. Alleen gelden wel dezelfde regels voor alcohol als voor een auto. Bij onze Oosterburen is een promillage van 0,5 toegestaan, maar boven een promillage van 1,1 is het over en sluiten. Met een paar ferme pullen Deutsch bier zit je daar natuurlijk al snel aan.

Dikke boete
In Nederland raak je niet snel je rijbewijs kwijt op een e-step, maar het is wel slim om een potje met geld te reserveren als je het verkeer in wilt duiken op een step. Het is hier helemaal verboden, maar als je toch op een e-step aan het verkeer deelneemt dan kost het je € 380 als de politie je betrapt.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen