Dronken op step: rijbewijs kwijt

Een elektrische step lijkt zo onschuldig, maar het is een uitmuntende manier om je rijbewijs kwijt te raken. De Duitse politie vorderde het roze papiertje in van 254 beschonken stepbestuurders tijdens het afgelopen Oktoberfest.

In Nederland is het überhaupt niet toegestaan om op een elektrische step aan het verkeer deel te nemen. In Duitsland mag het wel. Alleen gelden wel dezelfde regels voor alcohol als voor een auto. Bij onze Oosterburen is een promillage van 0,5 toegestaan, maar boven een promillage van 1,1 is het over en sluiten. Met een paar ferme pullen Deutsch bier zit je daar natuurlijk al snel aan.

Dikke boete
In Nederland raak je niet snel je rijbewijs kwijt op een e-step, maar het is wel slim om een potje met geld te reserveren als je het verkeer in wilt duiken op een step. Het is hier helemaal verboden, maar als je toch op een e-step aan het verkeer deelneemt dan kost het je € 380 als de politie je betrapt.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.