donderdag 29 februari 2024

Droomreis Andalusië: On- en off-road door de Sierra Nevada!

Het achterland van Andalusië biedt niet alleen een indrukwekkende geschiedenis, maar biedt ook een breed scala aan mogelijkheden voor iedereen die met zijn motor door onverhard terrein rijdt.

Vanaf onze thuisbasis Pizarra voeren 5 spannende dagtochten langs bochtige gravelwegen ons omhoog naar de adembenemende bergen van de Sierra Nevada, die ons zeker zullen verbazen. We hebben routes ontwikkeld waar zowel plezier als avontuur op de voorgrond staan. Antequera, de Sierra de las Nieves, Garganta del Chorro, El Torcal zijn enkele van de hoogtepunten die we tijdens deze reis zeker zullen bezoeken. Een bochtige weg volgend naar Ronda, beroemd om zijn fascinerende oude stad met prachtige uitzichten over de bruggen die de canyon verbinden, zal u sprakeloos achterlaten.

De tour is ontworpen voor solorijders. Echter, een ervaren rijder-passagier team kan de tour ook met twee-up doen.

Lees hier meer.

Tourdatum

30 oktober tot 5 november 2022

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over de droomreis door Andalusië.

Reisverslag door Michael Göbel

Het is een prachtige lentedag in Zuid-Spanje. Andalusië is op haar best met schitterende kleuren, ongelooflijk weer en perfecte on- en off-road wegen!
Vandaag gaan we naar Antequera via onverharde bergwegen en een ongelooflijk mooi landschap. 170km heen en terug.

’s Morgens bereiken we een kleine gravel parkeerplaats om wat oefeningen te doen om te wennen aan de nieuwe motoren en de conditie van de wegen die we zullen hebben. Het is erg leuk en iedereen heeft de kans om te discussiëren of ABS en traction control beter uit of aan staan. (het is beter om ze aan te hebben) 

De volgende dag rijden we richting de kust! Over een prachtige gravel weg ontdekken we de Sierra de las Nieves, waar we amper verkeer tegenkomen. Aan de kust is het een wereld van verschil, we dompelen ons even tussen de strandgangers aan de beroemde Costa del Sol voor we de rust en natuur weer opzoeken in de Sierra de las Nieves.

Rond de 220km staan voor deze dag op het programma, we zullen zowel on- als off road rijden. Zodra we El Chorro overgestoken zijn, werpen we een blik op de Camino del Rey; een prachtige hike door een kloof op grote hoogte.Nu beginnen we aan een van de mooiste off road gedeeltes,

Grote wateroversteken, een oud kasteel en veel plezier zijn de sleutelwoorden van onze namiddag.

De volgende dag wordt het langste deel van onze tocht gereden. Bijna 300 km wachten ons in oostelijke richting eerst over uiterst bochtige zijwegen naar de Sierra de Tejeda, waar ons een mooie off-road lus met enkele waterdoorsteken op ons wacht, ongelooflijke landschappen en een lekkere typisch Spaanse lunch.

Ondertussen zijn we alweer aangekomen bij de laatste rijdag. Het weer ziet er wat dreigend uit, maar we hebben geluk, we blijven de gehele dag droog. Door de Sierra de las Nieves bereiken we Ronda, een van de mooiste steden van Andalusië. Na de mooiste delen van de stad te hebben bekeken, springen we weer op onze motoren en rijden via El Burgo over gravelpaden weer terug naar ons hotel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen