woensdag 19 juni 2024

Droomreis Cuba boordevol cultuur, prachtige landschappen en geweldige wegen

Cuba, het Caribische eiland vol geschiedenis, is niet alleen beroemd om zijn communistische regime, maar ook om zijn steden, stranden en de gastvrijheid van de bevolking. Ontdek de geheimen van Cuba tijdens deze motorreis! We beginnen in La Habana en rijden naar het westen, naar Viñales, beroemd om zijn prachtige landschap vol kalkstenen rotsen en grotten, maar ook om zijn tabaksvelden. Leer meer over de productie van de beroemde Cubaanse sigaren en proef er een als je daar zin in hebt.

Daarna rijden we naar het natuurreservaat van Las Terrazas om een duik te nemen in de prachtige watervallen voordat we het museum van de Varkensbaai bezoeken op onze weg naar Cienfuegos. Onze volgende stop is de stad Trinidad, die deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed en door velen wordt beschouwd als een van de mooiste steden aan de Caribische kust. Bochtige straten brengen ons vervolgens naar de bergen van Topes de Collantes, waar we weelderige tropische bossen en watervallen te zien krijgen en genieten van het uitzicht over het meer van Hanabanilla. Het eiland Santa Maria met zijn witte droomstranden en kristalheldere turkooizen zee is onze volgende bestemming, voordat we naar Remedios gaan en terug naar het idyllische noorden naar Varadero – om uiteindelijk ons beginpunt, La Habana, te bereiken.

Lees hier meer.

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen. Lees hier alles over de Classic Cuba-reis.

Toerdata

20 – 30 oktober 2022
17 – 27 november 2022
9 – 19 februari 2023
16 – 26 maart 2023
19 – 29 oktober 2023
16 – 26 november 2023

Domenico Schiano, Edelweiss-tourguide, over Classis Cuba

Op een motorfiets langs de Malecon, de zeven kilometerlange boulevard aan zee van Havanna, is heel bijzonder. Onvergetelijk eigenlijk. De verweerde gebouwen, de geluiden van de stad, wandelende Havanezen en de vissers. Maar bovenal het blauw van de zee als de zon aan het einde van een warme dag ondergaat. Het is een treffend einde van een reis over een eiland in de Caribische zee dat motorrijders nog lange tijd zal heugen. Een eiland vol moderne geschiedenis, waarvan restanten nog de stille getuigen zijn. De Varkensbaai, Cuba-crisis; we leerden erover op school. Maar ook over de gokpaleizen van de maffia, dictator Battista, Che Guevarra, Fidel Castro en de Granma. Cuba is meer dan een prettige mix van strand, communisme, rum en sigaren. De weelderig groene jungle van de Sierra del Escambray. Trinidad, misschien wel de mooiste stad van de Caraïben en niet voor niets UNESCO-werelderfgoed. De watervallen van Topes de Collantes, waar je kunt afkoelen in een smaragdgroene poel na een warme dag rijden. Maar ook Port Mariel, waar vandaan in 1978 duizenden Cubanen met gammele bootjes en zelfs autobinnenbanden de oversteek waagden naar Florida, 150 kilometer verderop. Het zijn beelden die in ons geheugen gegrift staan, maar die op Cuba werkelijkheid worden. Net als de witte droomstranden van Varadero. Ze zien er net zo uit als het Bounty-strand van de tv-commercial. Toch zijn het vooral de Cubanen die je het meest bijblijven. Zelden zul je vriendelijkere en gastvrijere mensen tegenkomen. Cuba sluit je voor altijd in je hart.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen