vrijdag 3 februari 2023

Droomreis Ierland langs de Wild Atlantic Way

Welkom in Ierland! Land van legendes, Guiness en een van de mooiste landschappen ter wereld. De tour neemt je mee langs de Wild Atlantic Way naar enkele van de verborgen juweeltjes die Ierland tot een van de meest bezochte landen ter wereld maken. Geniet van een pint in een pub, voel de nevel van de Atlantische Oceaan en luister naar de folkmuziek die zo kenmerkend is voor de Ierse ziel. Dublin, beroemd om zijn nachtleven en lange geschiedenis, is de ideale plek om je avontuur te beginnen. De eerste stop is Trim Castle, dat figureerde in Mel Gibson’s kaskraker ‘Braveheart’. Langs de kust rijd je naar het noorden, naar Noord-Ierland. Je overnacht in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. De kust van Antrim ligt vlakbij en biedt een van de ruigste en mooiste kustlijnen van heel Ierland. Tussen de vele verborgen inhammen ligt Giant’s Causeway, 40.000 basaltzuilen die zich uitstrekken in de Ierse zee.

Tekst: Michaela Achatzi

In Letterkenny start de Wild Atlantic Way, een 2.500-kilometerlange route langs de juwelen van de Ierse westkust. Verbaas je over het onvergetelijke uitzicht bij de Slieve League-kliffen, rij terug in de tijd als je Croagh Patrick passeert, de beroemdste berg van Ierland of griezel op weg naar de Bushmills van de Dark Hedges, bekend als de King’s Road uit Game of Thrones.

De Wild Atlantic Way doet ook weelderige landgoederen aan, zoals Blarney Castle met z’n wereldberoemde Blarney Stone, bron van veel van Ierlands beroemde literaire geschiedenis. Voor je Dublin binnenrijdt, rijd je eerst nog over enkele van de beste bergwegen door het Wicklow Mountains National Park.

Lees hier meer.

Tourdatum

18 tot 29 augustus 2022

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over de Ierse Wild Atlantic Road.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen