maandag 15 juli 2024

KTM 1290 Super Duke krijgt een facelift voor 2023

KTM is hard aan het werk om zijn motorfiets line-up voor 2023 te versterken. We hebben de aankomende KTM 990 Duke al een paar keer gespot en nu zijn er spionagefoto’s opgedoken van wat lijkt op een vernieuwde 1290 Super Duke. De foto’s zijn gemaakt in KTM’s eigen achtertuin, Oostenrijk, en de motorfabrikant richt zich vooral op de styling van de 1290 Super Duke voor 2023.

Het testexemplaar dat hier te zien is, heeft tal van ontwerpupdates, te beginnen met de voorkant. Weg is de gespierde maar lompe verticaal gesplitste koplamp en er komt een nieuwe, verticaal gestapelde dubbele projector setup, vergelijkbaar met wat we zagen op het testexemplaar van de 990 Duke. En ja, vergelijkbaar met de Suzuki GSX-S1000. Ook de richtingaanwijzers zijn slankere LED-units geworden en zitten nu onder het TFT instrumentenpaneel in plaats van deel uit te maken van de koplampunit.

Nieuwe KTM 990 Duke gespot tijdens tests

Radarsysteem voor Duke

De koplampunit lijkt echter mijlenver verwijderd van het eindproduct, omdat de kenmerkende boemerangvormige LED’s van KTM ontbreken. Die zullen zeker aanwezig zijn op de panelen rondom de projectors. Deze nieuwe opzet zal de motorfiets er niet alleen slanker uit laten zien, maar laat ook wat ruimte voor het geval KTM een radarsysteem aan de voorkant wil monteren, dat overigens al aanwezig is op de 1290 Super Adventure S.

Steviger frontale look

De nieuwe voorkant wordt benadrukt door de herziene carrosseriedelen. Deze panelen lopen verder door dan bij het huidige model en lijken parallel te lopen met de USD-vorken. Daarnaast heeft het testexemplaar ook dikke radiatorpanelen die over het voorwiel lopen, wat de motorfiets een steviger frontale look geeft. Aangezien dit geen revisie is en meer gericht is op het uiterlijk van de motorfiets, verwachten we dat de 2023 1290 Super Duke tegen het einde van dit jaar officieel wordt onthuld.

Tot die tijd is het afwachten geblazen, want we verwachten dat meer KTM-modellen een vergelijkbare ontwerpwijziging zullen ondergaan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen