woensdag 1 mei 2024

Droomreis Japan: land van de Rijzende Zon

Twee weken toeren op Honshū, het grootste eiland van Japan. We vertrekken vanuit Tokyo, waar je een sumoworstelwedstrijd meemaakt. Verbaas je over het ritueel van zout gooien, het slaan op de bovenbenen en het langdurig aftasten van de tegenstander. Daarna ontspannen in een Onsen, het badhuis dat zo’n belangrijke plaats inneemt in de Japanse cultuur. Ook bezoeken we een geisha-dansshow. Volop cultuur, maar je komt natuurlijk ook om motor te rijden. Dan kom je op het schiereiland Izu Hantō – met de Mazda Turnpike! – helemaal aan je trekken. Of de Nishi Izu Skyline, een droomweg voor elke motorrijder, met uitzicht op de 3.776 m hoge Mount Fuji. Het is een verpletterende ervaring om de perfecte symmetrie van de beroemde vulkaan van dichtbij te bewonderen.

Na Hamamatsu brengt de ferry in Cape Irago ons naar het schiereiland Kii Hantō, waar de Pearl Road, die je door een schilderachtig en bergachtig landschap voert. In Kyoto snuiven we nog meer Japanse cultuur op in de oude, kleurrijke Shintō- tempels en prachtige tuinen. Himeji is het meest westelijke punt van de tour. Na een bezoek aan het gelijknamige kasteel volgen we de Chirihama Nagisa Driveway langs de kust naar het schiereiland Noto. Via de slingerende Mount Shirane Road rijden we langs warmwaterbronnen naar Nikko, het centrum van de traditionele Shintō-religie. Tot groot genoegen van alle Honda-fans tipt de laatste dag van tour het beroemde Motegi Circuit aan, waar ook het Honda-museum is gevestigd. Over de Nikko Suginami, een weg omzoomt door cederbomen keren we terug naar Tokio. Daar sluit de cirkel van dit absoluut verbazingwekkende motoravontuur van twee weken op het Japanse eiland Honshū.

Lees hier alles over Droomreis Japan: land van de Rijzende Zon

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over de Droomreis Japan.

Tourdata

1 – 16 november 2023

Tour Blog

Tour Blog lees je hier.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen