Ducati biedt DTC EVO software update

Ducati heeft besloten om een software update beschikbaar te maken voor alle 1299 Panigale bezitters door de DTC software op de 2015 en 2016 Panigale 1299 modellen te updaten. Het nieuwe DTC EVO systeem brengt zowel de veiligheid als de prestaties naar een nieuw niveau en is het resultaat van het samenbrengen van technieken uit zowel de WSBK en de MotoGP.

Het Ducati Traction Control EVO is een geavanceerd systeem dat achterbandslip in de gaten houdt en indien het vermogen afregelt, op basis van acht verschillende ingrijpniveaus. Deze laten elk een andere mate van wielspin toe. Aan elke rijmodus is standaard een bepaald niveau gekoppeld, wat vervolgens naar voorkeur van de rijder kan worden aangepast. In stand 8 grijpt het systeem al bij de minste of geringste slip in, stand 1 is het tegenovergestelde en is bedoeld voor zeer ervaren rijders en professionals. Hier grijpt het systeem veel later in en wordt dus veel meer slip toegelaten.

De DTC EVO werd voor het eerst toegepast op de 1299 Panigale S Anniversario, waarna de 2017 modellen van de 1299 Panigale, 1299 Panigale, de exclusieve 1299 Superleggera en de 1299 Panigale R Final Edition aan de beurt waren.

Alle eigenaren van een 1299 Panigale kunnen hun DTC EVO-systemen laten updaten door contact op te nemen met hun officiële Ducati Dealer. De upgrade is beschikbaar als accessoire voor de 1299 Panigale en de 1299 Panigale S-modellen van 2015 en 2016.

Bron: Ducati

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?