maandag 24 juni 2024

Ducati Club Race 2024 op TT Circuit Assen: drie dagen volop actie

De Ducati Club Nederland organiseert voor de 44e keer de jaarlijkse internationale Ducati Club Race op het TT Circuit Assen. Er is veel startgelegenheid voor Ducati-rijders, maar ook andere klassen nemen deel op 24, 25 en 26 mei.

De inschrijving opende en er meldden zich direct veel deelnemers, want niemand wilde het risico lopen dat hun klasse vol zou zitten. Het blijkt dat dit grootste Europese race-evenement voor amateurs onverminderd populair is, met ongeveer 450 ingeschreven coureurs uit Nederland en omringende landen.

DCN zet in mei TT Circuit Assen weer op z’n kop met Ducati Club Race 2024

De Ducati-klassen zijn onderverdeeld in zes categorieën op basis van motorconstructie en gereden tijden. Twee Ducati-klassen rijden op zondagochtend, vier in de zondagmiddag. Daarnaast zijn er ook interessante klassen zoals de Thunderbikes en diverse Classics-klassen.

Een bijzondere klasse is de Duitse IG Königsklasse, voorbehouden aan tweetaktmotoren. Ook de zijspannen keren terug in de Camathias Cup en Northern Sidecar Cup.

Het volledige programma loopt van vrijdag trainingen tot zondag met zestien races. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor bezoekers, met stands, muziek en eten en drinken. Aspirant-coureurs kunnen hun capaciteiten testen op een racesimulator.

Verdere informatie vind je hier.

Ducati Club Race 2024
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen