zaterdag 15 juni 2024

Ducati DesertX: Enduro-kampioen Antoine Meo misbruikt ‘m op een crossbaan

Neem een rijder die één Europese Supercross-titel heeft gewonnen (in 2002) en vijf wereldtitels enduro, geef hem een bijna 200 kg wegende road-enduro en zet ze allebei op een crossbaan. Wat krijg je dan? Laten we stap voor stap een kijken. De coureur is een zekere Antoine Meo. De motor is een Ducati DesertX. De crossbaan ligt in Dorno, bij Pavia. Kun je je al iets voorstellen? Ducati heeft er een video van gemaakt waarvan jij kunt genieten!

Alex De Angelis test Ducati E-prototype op circuit

Motorcross voor weinigen

Laten we het er maar op houden dat het maken van jumps op een motorfiets die 202 kg droog weegt niet voor iedereen is weggelegd. Naast springen doet Meo ook kilometerslange drifts en andere stunts die niet iedereen kan, zelfs niet met professionele crossmotoren… Kortom, hij behandelt de Ducati DesertX alsof het speelgoed is! Dit alles om het potentieel van de nieuwe tweecilinder van Borgo Panigale te demonstreren.

Gelukkig is het zo dat telkens wanneer een fabrikant een motor als deze maakt, hij hem in de handen van een kampioen legt, of dat nu een motorcross-, enduro- of trialkampioen is, en een video maakt om ons gewone mensen te laten wegdromen.

Embargo tot 4 mei

Afgelopen dagen heeft Thierry de Ducati DesertX in Sardinië mogen uitproberen. Zijn bevindingen mogen we pas 4 mei prijsgeven. Dan staat zijn test op de site en in MOTO73 #8.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen