dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ducati Diavel 1260 2019

Ducati heeft het maar druk met modeljaar 2019; zelfs de Diavel ontkomt niet aan een fikse update. Deze tweede generatie van de Italiaanse powercruiser wordt binnenkort uitgerust met de Testastretta 1262 DVT L-twin, die dik 159 pk levert en een dikke 129 Nm koppel. Het welbekende trellisframe is daarbij aangepast om de rijeigenschappen te verbeteren en de Diavel is voor de gelegenheid voorzien van Bosch bochten-ABS. Ook verschijnt de Diavel S in de line-up, een iets sportievere variant, uitgerust met volledig instelbare vering van Öhlins en Ducati’s eigen snelschakelaar; Quick Shift System (DQS). Ook de remmen van de nieuwe generatie Diavel zijn verbeterd en we zien een paar fraaie, nieuw ontworpen wielen. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen