Ducati Diavel 1260 ontvangt “Red Dot Design Award 2019”

De nieuwe Ducati Diavel 1260 heeft één van de meest prestigieuze internationale designprijzen gewonnen, de “Red Dot: Best of the Best” award in de categorie Product Design.

Sinds 1955 wordt de “Red Dot Design Award” elk jaar toegekend aan de meest originele en waardige inzendingen op het gebied van design en innovatie. Na een beoordeling van meer dan 5.500 producten heeft een vakjury van 40 internationaal bekende experts de nieuwe Diavel 1260 met de prestigieuze titel “Red Dot: Best of the Best” award 2019 toegekend.

Dit is de derde award voor het in Bologna gevestigde bedrijf. De vorige onderscheidingen  werden gewonnen door de iconische 1199 Panigale in 2013 en de XDiavel S in 2016. Hiermee wordt aangetoond dat een Ducati motorfiets een icoon van stijl, innovatie en prestaties kan zijn.

Krachtig en gespierd, de nieuwe Diavel 1260 combineert de prestaties van een maxi-naked met de ergonomie van een muscle cruiser. Het verfijnde ontwerp herinterpreteert de Diavel stijl in een eigentijdse versie en integreert een Testastretta DVT 1262 motor met 159 pk, het kloppende hart van de motor.

“Het is nooit makkelijk om zo’n belangrijke en felbegeerde erkenning als de Red Dot Award te winnen. Voor de derde keer succesvol zijn dankzij de iconische Diavel 1260 is een eerbetoon aan de creativiteit en innovatie van Ducati, die ons met trots vervult”, aldus Andrea Ferraresi, Ducati Style Centre Manager. “Hoewel we ons ervan bewust zijn dat onze motorfietsen opwindend, verfijnd en mooi zijn, is het voor degenen die werken op het gebied van design en stijl altijd heel fijn en stimulerend om zo een belangrijke erkenning te krijgen. Een groot aantal inzendingen van vooraanstaande designontwerpers uit de hele wereld streden om de prijs. Nu kijken we uit naar hetzelfde enthousiasme van onze fans; de motorfietsen zijn al verkrijgbaar via de officiële Ducati dealers.”

Het hoogtepunt van deze prijs is de Red Dot Award gala ceremonie, die op 8 juli plaatsvindt in het Aalto Theater in Essen (Duitsland), met een publiek van 1200 genodigden bestaande uit de meest vooraanstaande vertegenwoordigers van internationaal design.

De uitreiking van de “Red Dot: Best of the Best” award 2019 maakt deel uit van een drukke kalender – de komende maanden staan in feite vol met evenementen toegewijd aan design en aan de nieuwe Diavel 1260.

Lees meer over de Ducati Diavel 1260

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.