Go Nancy!

Tweede (2018), vierde (2017), tweede (2016), derde (2015) en vijfde (2014 en 2013). Hoezo indrukwekkende WK-cijfers?! We hebben het hier natuurlijk over de Zeeuwse Nancy van de Ven, echt pas 21 jaar oud en al jaren hoofdrolspeelster in het WMX, het wereldkampioenschap motorcross voor dames. 

Aankomend weekend worden in Valkenswaard de eerste twee manches gereden voor dit kampioenschap. Goed scoren is voor iedereen van groot belang, want het WMX omvat slechts vijf wedstrijden. Eén misser en je bent klaar. 

Voor Nancy van de Ven telt dit jaar maar een ding: “Wereldkampioen dames worden.” Als het allemaal een beetje meezit, kan ze dat doel zomaar behalen en dat zou qua timing perfect zijn, nu duidelijk is dat Jeffrey Herlings in ieder geval geen MXGP-wereldkampioen gaat worden.

In het veld van ruim veertig deelneemsters nemen de Nederlandse dames een prominente plaats in, want naast Van de Ven komen er nog tien landgenoten aan de start. Onder hen Shana van der Vlist en Lynn Valk, die de vorige competitie respectievelijk als zevende en elfde afsloten.

De eerste race wordt op zaterdag 30 maart verreden om 13.00 uur, de tweede zondagmorgen 31 maart om 9.45 uur. Meer informatie: www.gpvalkenswaard.nl

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?