Go Nancy!

Tweede (2018), vierde (2017), tweede (2016), derde (2015) en vijfde (2014 en 2013). Hoezo indrukwekkende WK-cijfers?! We hebben het hier natuurlijk over de Zeeuwse Nancy van de Ven, echt pas 21 jaar oud en al jaren hoofdrolspeelster in het WMX, het wereldkampioenschap motorcross voor dames. 

Aankomend weekend worden in Valkenswaard de eerste twee manches gereden voor dit kampioenschap. Goed scoren is voor iedereen van groot belang, want het WMX omvat slechts vijf wedstrijden. Eén misser en je bent klaar. 

Voor Nancy van de Ven telt dit jaar maar een ding: “Wereldkampioen dames worden.” Als het allemaal een beetje meezit, kan ze dat doel zomaar behalen en dat zou qua timing perfect zijn, nu duidelijk is dat Jeffrey Herlings in ieder geval geen MXGP-wereldkampioen gaat worden.

In het veld van ruim veertig deelneemsters nemen de Nederlandse dames een prominente plaats in, want naast Van de Ven komen er nog tien landgenoten aan de start. Onder hen Shana van der Vlist en Lynn Valk, die de vorige competitie respectievelijk als zevende en elfde afsloten.

De eerste race wordt op zaterdag 30 maart verreden om 13.00 uur, de tweede zondagmorgen 31 maart om 9.45 uur. Meer informatie: www.gpvalkenswaard.nl

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL