maandag 24 juni 2024

Ducati-fabriekstour en museum heropenen vanaf 21 april

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de 200 mijl van Imola in 1972, die werd gewonnen door Paul Smart, zal het museum vanaf 23 april tijdelijk onderdak bieden aan de 750 Imola van de coureur.

Het Ducati Museum en de Ducati-fabriek gaan vanaf 21 april weer open voor het publiek. Het zal toegankelijk zijn van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur, met als enige gesloten dag de woensdag. In de zalen van het museum, gelegen in het hart van de Ducati-fabriek in Bologna, kun je de meest iconische motorfietsen, race- en wegmotoren, ontdekken, die de geschiedenis van het merk hebben gemaakt, samen met vele anekdotes en unieke details. De rondleiding in de Ducati-fabriek, die je de mogelijkheid biedt langs de productielijnen te lopen en te zien wat er gebeurt in de fabriek waar Ducati-motoren worden gemaakt, kan elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden geboekt met twee bezoekrondes, de eerste om 9:30 uur en de tweede om 15:30 uur.

Ducati Ghost: een hybride concept voor de toekomst

Hoeveel kost het?

De prijs van het ticket voor toegang tot het Ducati Museum is € 17,-, terwijl het ticket Ducati Museum en fabriekstour € 32,- kost. Beide rondleidingen hebben een beperkte toegang en reserveringen kunnen alleen online worden gemaakt. Bovendien zal het tot nader order een mondmasker verplicht zijn en gedurende de tour dien je een veilige afstand van ten minste 1 meter tussen personen bewaren.

Virtuele rondleidingen

Ter gelegenheid van de volledige heropening van het Ducati Museum wordt de tentoonstelling vanaf 23 april verrijkt met een nieuwigheid: om de 50e verjaardag van de overwinning van de legendarische Paul Smart op de 200 mijl van Imola in 1972 te vieren, zal de originele en legendarische 750 Imola zich voor een beperkte periode voegen bij de 42 motorfietsen die reeds in het museum aanwezig zijn. Daarnaast zal er vanaf 21 april ook een nieuwe gratis virtuele tour beschikbaar zijn op de Ducati-website, waarmee het digitale aanbod van de Borgo Panigale Experience nog verder wordt verrijkt. Op dezelfde manier blijven de ‘Online Journey’ beschikbaar, de virtuele rondleidingen die je in staat stellen om de geschiedenis en de productiegebieden van Ducati te ontdekken, door middel van een echte rondleiding op afstand. Om een ‘Online Journey’ te reserveren, neem je contact op met infotour@ducati.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen