vrijdag 29 maart 2024

Ducati komt met 1299 Panigale

 

Foutje bedankt. Een foto tijdens een dealermeeting in de VS heeft per ongeluk tot een scoop geleid. Zo was achter de gezichten van de hoofdpersonen duidelijk de afbeelding te zien van het 1299-logo. De foto werd na korte tijd van Facebook gehaald en later teruggeplaatst met het ‘1299’ er haarfijn afgesneden.

Afijn, waar gaat het om? Om de nieuwe R-versie van de Panigale om precies te zijn. De superbike-regelementen staan volgend jaar een cilinderinhoud van 1300 cc toe voor twins en dus boorde Ducati, dat hevig worstelt met de huidige inlaatrestricties, haar snelste superbike en tevens homologatiemodel op naar 1299 cc. 

Alsof een ‘gewone’ Panigale nog niet bruut genoeg is, is de verwachting dat Ducati er zo’n 10 pk extra uit weet te persen, ook het koppel zal – zeker in het lage- en middentoerenbereik – een aardige oppepper krijgen. De machine wordt gepresenteerd tijdens de Eicma in Milaan, 5 november. In 2015 wordt de 1299 R nog gepositioneerd naast de 1199 en de 1199S, een jaar later zullen ook die het ‘1299’ voorbeeld volgen.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen