Ducati komt met 1299 Panigale

 

Foutje bedankt. Een foto tijdens een dealermeeting in de VS heeft per ongeluk tot een scoop geleid. Zo was achter de gezichten van de hoofdpersonen duidelijk de afbeelding te zien van het 1299-logo. De foto werd na korte tijd van Facebook gehaald en later teruggeplaatst met het ‘1299’ er haarfijn afgesneden.

Afijn, waar gaat het om? Om de nieuwe R-versie van de Panigale om precies te zijn. De superbike-regelementen staan volgend jaar een cilinderinhoud van 1300 cc toe voor twins en dus boorde Ducati, dat hevig worstelt met de huidige inlaatrestricties, haar snelste superbike en tevens homologatiemodel op naar 1299 cc. 

Alsof een ‘gewone’ Panigale nog niet bruut genoeg is, is de verwachting dat Ducati er zo’n 10 pk extra uit weet te persen, ook het koppel zal – zeker in het lage- en middentoerenbereik – een aardige oppepper krijgen. De machine wordt gepresenteerd tijdens de Eicma in Milaan, 5 november. In 2015 wordt de 1299 R nog gepositioneerd naast de 1199 en de 1199S, een jaar later zullen ook die het ‘1299’ voorbeeld volgen.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?