Ducati komt met Monster 1200 (S)

Geloof het of niet, maar in 1993 kwam de eerste Monster op de markt. Nu, bijna 21 jaar later, komt Ducati met de Monster 1200 (S). En wat valt op? Inderdaad, het is gewoon weer een echte Monster. Of toch niet…

 

Aan de basis van beide nieuwe naakte pk-opslagplaatsen ligt namelijk het beproefde 1198 Testastretta 11°-blok. En een ander blok heeft bij een naked vanzelfsprekend heel veel invloed op het uiterlijk. Tel daarbij de grotere benzinetank op en het is toch echt anders. De standaard variant heeft overigens al 135 pk bij 8.750 toeren per minuut en een koppel van 117.7 Nm bij 7.250 toeren. De S doet daar nog eens tien pk en 7 Nm bij! Met een rijklaar gewicht van 209 kilogram voor beide modellen weten we genoeg…

 

Doordat het blok stijver geworden is, zit het veel kortere frame op de cilinderkoppen gemonteerd. Een trucje afkomstig van de Panigale. Het achtvoudig instelbaar traction controle, ABS met drie standen en drie verschillende rijmodus zijn wat ons betreft geen overbodige luxe. Chique remmen, dito vering, een enkele swingarm en lichtgewicht wielen maken het af.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?