maandag 27 mei 2024

Ducati Museum heropent en fabrieksrondleidingen hervat

Ducati zet de weg van de geleidelijke heropening voor het publiek voort. Vanaf maandag 5 oktober is het Ducati museum namelijk weer doordeweeks geopend en worden er weer rondleidingen gegeven in de fabriek in Borgo Panigale.

Nieuw in de galerij van het Ducati Museum is de aanwezigheid van de Panigale V4 R, gemaakt van LEGO® Technic™-steentjes in een schaal van 1:1. Het zal mogelijk zijn om dit unieke model in het echt te zien samen met de motorfietsen die de geschiedenis van Ducati hebben geschreven, elke dag van de week (behalve op woensdag, de sluitingsdag) van 9.15 tot 16.00 uur.

Om de veiligheid en de bescherming van de gezondheid van de bezoekers en de werknemers te garanderen, zal de toegang tot de gebouwen alleen plaatsvinden op reservering, met tijdslots en met een beperkt aantal bezoekers. Het zal ook verplicht zijn om een chirurgisch mondmasker te dragen en de veiligheidsafstand van minstens 1 meter te respecteren voor de duur van het bezoek.

Vanaf 5 oktober worden ook de langverwachte rondleidingen in de Ducati fabriek hervat, waarbij de bezoekers de gelegenheid krijgen om rond te lopen en te observeren wat er gebeurt langs de productielijnen van de fabriek waar de “Rosse” van Borgo Panigale gestalte krijgt. Ook in dit geval is de toegang alleen toegestaan op reservering en voor een beperkt aantal bezoekers. De fabrieksrondleidingen worden georganiseerd van maandag tot en met vrijdag (woensdag sluitingsdag) met drie bezoeken in de ochtend om 9.30 – 10.00 – 10.30 uur en drie in de middag om 14.00 – 14.15 – 14.30 uur.

MotorNL bezocht in 2017 het Ducati museum

De prijs van het toegangskaartje voor het museum bedraagt slechts € 17, terwijl het gecombineerde kaartje met de toegang tot het museum en de fabrieksrondleiding beschikbaar is voor € 32 en een zelfstandig bezoek aan het museum omvat met behulp van de speciale web-app en een rondleiding door de fabriek die ongeveer 60 minuten duurt.

Bovendien is het vanaf 15 oktober, in het kader van de uitbreiding van het digitale aanbod van de Borgo Panigale Experience, mogelijk om de geheimen van het Ducati Museum op afstand te ontdekken dankzij de nieuwe digitale experience “Ducati Museum Online Journey”. Dit zijn echte rondleidingen in het Ducati Museum die toegankelijk zijn vanaf een PC, smartphone of tablet, virtueel begeleid door de deskundige gidsen van het museum. Er zijn 4 rondleidingen per week op de volgende tijdstippen: Dinsdag 17.00 uur, zaterdag 9.00 uur in het Engels; donderdag en zondag 17.00 uur in het Italiaans. Geïnteresseerde gebruikers kunnen de rondleidingen direct op het ticketing platform van het museum boeken door de datum, taal en tijd te selecteren, waarna ze een code en een link ontvangen om toegang te krijgen tot de Online Journey.

Deze nieuwe digitale experience, die ongeveer 45 minuten duurt, is gericht op alle fans van  motorgeschiedenis die, in afwachting van het persoonlijk kunnen bewonderen van de motoren tentoongesteld in het Ducati Museum, nog steeds een Ducati ervaring willen beleven en meer te weten willen komen over de geschiedenis van de in Bologna gevestigde motorfabrikant. Tijdens de rondleiding hebben de gebruikers ook de mogelijkheid om met de gids te communiceren via het vraag- en antwoordsysteem van het platform.

De kosten van de Ducati Museum Online Journey bedragen €10. Iedereen die de digitale tour in 2020 koopt, krijgt €10 korting op de aankoop van de catalogus van het Ducati Museum, die verkrijgbaar is in Borgo Panigale in de officiële Shop. Een unieke kans om de kennis van de fascinerende geschiedenis van het merk te vervolledigen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen