zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ducati onthult 195 pk sterke Superquadro

Zie hier het nieuwe Superquadro-blok waarmee als eerste de Ducati 1199 Panigale uitgerust wordt. Om meteen goed te beginnen, het maximaal vermogen bedraagt 195 pk bij 10.750 toeren per minuut. Voor de goede orde, we hebben het over een L-twin… Zelfs voor Ducati-begrippen is dit uitzonderlijk. Het maximale koppel bedraagt 133 Nm. bij 9.000 toeren per minuut. 

Het desmodromisch-system mag geen problemen hebben met het bizarre vermogen aangezien dat rechtstreeks afkomstig is van de machines uit het WK Superbike. Als laatste, de riemaandrijving is vervangen door een combinatie van ketting en tandwielaandrijving meldt Ducati. En dan zouden we haast de natte koppeling, de ovale gasklephuizen en ride by wire vergeten…

Gezien de power aan boord zou je denken dat de onderhoudsinterval minimaal net zo extreem wordt. Maar dat valt reuze mee want je hoeft slechts om de 24.000 kilometer terug naar de dealer aldus de Italianen. Het mag duidelijk zijn, Ducati meent het serieus met hun nieuwe Superbike. Vandaag volgt waarschijnlijk nog meer info. We melden ons als er nieuws is.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen