Goed weekend voor Nederlandse sporters

Nederland heeft voor de derde achtereenvolgende keer de Motocross of European Nations gewonnen. In het Bulgaarse Sevlievo was het team bestaande uit Herjan Brakke (MX1), Donny Bastemeijer (MX2) en Ceriel Klein Kromhof (MX Open) opnieuw te sterk voor de concurrentie. De titel werd veroverd met constante prestaties, in alle manches werden top vijf plaatsen behaald.

Met de winst in Sevlievo prolongeert het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach Leon Giesbers, de Europese titel die twee jaar geleden in de Oekraïne en vorig jaar in Markelo werd veroverd. Nederland mag daarom volgend jaar opnieuw met de rode nummerplaten en nummers 1 tot en met 3 rijden. Het zilver ging naar Frankrijk en Slowakije pakte het brons.

Ook bij de Coupe de l'Avenir, een internationale landenwedstrijd voor jonge rijders in de klassen MX2 en 85cc, was er succes. Nederland won in het Belgische Angreau de 85cc klasse, voor het gastland en Frankrijk, en eindigde als derde in de MX2 klasse, achter België en Frankrijk. En dan hebben we om het feest compleet te maken nog wegracer Jos van der Aa. De Brabander werd in de strijd om de Europese Supersport-titel in het Spaanse Albacete zeer knap derde.

Bron: KNMV, Youthstream, UEM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.