maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Goed weekend voor Nederlandse sporters

Nederland heeft voor de derde achtereenvolgende keer de Motocross of European Nations gewonnen. In het Bulgaarse Sevlievo was het team bestaande uit Herjan Brakke (MX1), Donny Bastemeijer (MX2) en Ceriel Klein Kromhof (MX Open) opnieuw te sterk voor de concurrentie. De titel werd veroverd met constante prestaties, in alle manches werden top vijf plaatsen behaald.

Met de winst in Sevlievo prolongeert het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach Leon Giesbers, de Europese titel die twee jaar geleden in de Oekraïne en vorig jaar in Markelo werd veroverd. Nederland mag daarom volgend jaar opnieuw met de rode nummerplaten en nummers 1 tot en met 3 rijden. Het zilver ging naar Frankrijk en Slowakije pakte het brons.

Ook bij de Coupe de l'Avenir, een internationale landenwedstrijd voor jonge rijders in de klassen MX2 en 85cc, was er succes. Nederland won in het Belgische Angreau de 85cc klasse, voor het gastland en Frankrijk, en eindigde als derde in de MX2 klasse, achter België en Frankrijk. En dan hebben we om het feest compleet te maken nog wegracer Jos van der Aa. De Brabander werd in de strijd om de Europese Supersport-titel in het Spaanse Albacete zeer knap derde.

Bron: KNMV, Youthstream, UEM

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen