zondag 19 mei 2024

Ducati registreert Supersport T en Supersport S T

Een van de beste plekken om een glimp op te vangen van de komende motoren is de California Air Resources Board (CARB). Daar moeten producenten hun voertuigen registreren als bewijs van naleving van de Californische emissienormen. Als je weet waar je moet kijken, bieden die lijsten een voorproefje van de nabije toekomst. Dat voorproefje komt nu in de vorm van een aangepaste motorfiets uit Bologna – mogelijk zelfs een touringvariant van de populaire Supersport.

Hier is een kijkje in de CARB-aanvraag die op 25 mei is ingediend:

In de aanvragen heeft Ducati een Supersport S T genoteerd, evenals een Supersport T. De S is het duurdere model dat al leverbaar is, met DQS (Ducati Quick Shift), Öhlins-vering, een zadelcover en twee kleuropties.

Voor de S levert Ducati al sport- en tourpakketten, waarbij de laatste semi-harde zijkoffers, een groter windscherm, verwarmde handvatten, enz. bevat. De toevoeging van T voor zowel de standaard SuperSport als de Sport-variant betekent dus dat Ducati overweegt om hun Supersport-reeks uit te breiden met een model voor langere ritten.

Uniek en gelimiteerd: Ducati Monster 30th Anniversario

Heeft Ducati nog iets anders gepland voor hun Supersport? We weten alleen wat de aanvragen ons vertellen, en tot op heden is het korte antwoord nee; de aanvraag toont een cilinderinhoud van 937 cc voor alle genoemde Supersports. Het gewicht, speciale functies en de beoordeling van de emissie zijn ook hetzelfde, ongeacht het model op de lijst. Hoewel, er is natuurlijk altijd ruimte voor een fris, nieuw uiterlijk, zoals een aangepaste carrosserie.

Als deze generatie Supersport iets is zoals de vorige, zal Ducati vergelijkbare opties aanbieden aan hun trouwe Ducatisti: Een vernieuwde machine met een Sportpakket en een Touringpakket.

Ducati World Première 2024 is officieel al van start gegaan. Dus we verwachten dat deze motor een prominente debutant zal zijn. Als opvallend lid van MY2024, zal de onthulling ergens tussen nu en de eerste dag van EICMA plaatsvinden, waarbij 7 november ook de dag is van de laatste aflevering van de Ducati World Première.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen