maandag 15 juli 2024

Ducati Supersport en Supersport S

Terug van weggeweest bij Ducati, de Supersport. Na een wat roemloze ondergang ergens halverwege de jaren-10 van deze eeuw, blaast Ducati de Supersport weer nieuw leven in. Op zich geen gek idee, met een Panigale 959 van dik 18 mille nu in  de rol van instapper binnen Ducati’s supersport gamma. De scharlaken brigade uit Bologna maakt voor deze reïncarnatie dankbaar gebruik van de vorig jaar ontwikkelde 939 L-twin (Hypermotard en –Strada), goed voor een gezonde 113 pk @9.000 tpm en 96,7 Nm @6.500 tpm. Niet wereldschokkend, maar dat is nu juist ook de bedoeling. Laagdrempeligheid is het toverwoord. Wel chique is enkelzijdige achterwielophanging en de verstelbare ruit.De Supersport moet vooral ook iets praktisch uitstralen. Vandaar ook een vrij relaxte zitpositie met hooggeplaatste clip-ons.. De upsd-voorvork is volledig instelbaar en naar goed Ducati-gebruik verzorgt Brembo de rempartij, radiaal, zowel in ophanging van de klauw als rempomp. Het Bosch-ABS is instelbaar op drie niveaus, het traction control doet het met de vrij gebruikelijke 8 standen. Over Ducati-tradities gesproken: wil je meer op chique, kun je ook de S-versie nog overwegen. Uiteraard met Öhlins veerwerk, buddyseat-cover en, leuk, een autoblip-quickshifter. Meer informatie over prijzen en levering volgt!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen