zondag 24 september 2023

Ducati Unica: jouw one-off uit Borgo Panigale

Ducati kondigt de geboorte aan van Ducati Unica, het nieuwe customprogramma voor motorrijders die hun eigen exclusieve en unieke motorfiets willen ontwerpen en bouwen. Met Ducati Unica opent het Centro Stile haar deuren voor Ducatisti en begeleidt ze bij de verwezenlijking van hun droom: direct samenwerken met ontwerpers en technici om een motorfiets te creëren die uniek in de wereld is.

Motorrijders die deelnemen aan het programma betreden het atelier van Centro Stile Ducati persoonlijk, kunnen hun wensen aan de ontwerpers omschrijven en krijgen periodiek toegang om de voortgang van hun motorfiets te kunnen volgen.

Hoe werkt het?

Met de steun van de professionals van het Ducati Unica-team, wordt de unica geschetst, waarbij elk detail wordt gedefinieerd: kostbare materialen, speciale afwerkingen, speciale kleuren en Ducati Performance-accessoires. Alles in overeenstemming met de stilistische criteria die bij een Ducati past. Elke fase van het project wordt gedocumenteerd en de klant wordt er rechtstreeks bij betrokken, zodat hij of zij de motorfiets gestalte zien krijgen, vanaf de eerste schetsen tot de afleveringsceremonie. Het eerste exemplaar dat het grote publiek heeft bereikt is de Ducati Superleggera V4J, van een paar maanden geleden.

2006 Ducati Paul Smart 1000 LE zoekt nieuwe eigenaar

Andrea Ferraresi, directeur van het Ducati Stijlcentrum: ‘Design is een onderscheidend element van onze creaties. Wij wilden Ducatisti de kans geven om zich nog meer met hun motor te identificeren, waardoor Ducati een directe uitdrukking van hun persoonlijke stijl wordt. Daarom hebben wij Ducati Unica in het leven geroepen, een exclusief programma dat getuigt van de uitmuntendheid van in Italië vervaardigde producten, waarvoor Ducati de wereldwoordvoerder is. Het is een boeiende en onvergetelijke customervaring in ons Stijlcentrum. Voor ons bij het Centro Stile is het moment waarop Ducatisti eindelijk zien hoe hun motor gemaakt wordt erg opwindend en een bron van trots.’

Eenmalig van het Huis

Elke Ducati Unica wordt aan de eigenaar geleverd met een certificaat dat de originaliteit bevestigt en garandeert dat het eindresultaat niet wordt gekopieerd. Het niveau van uniciteit en de aandacht voor detail van elk Ducati Unica-project betekent dat Ducati slechts een zeer beperkt aantal aanvragen per jaar kan accepteren en alleen die waarvan wordt aangenomen dat ze in harmonie zijn met de waarden van het merk. Ducati-dealers zijn een integraal onderdeel van het project. Als je contact met ze opneemt, krijg je de nodige informatie om van het programma gebruik te maken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image