zaterdag 22 juni 2024

Ducati viert 25 jaar 916 met een speciale V4

25 jaar 916, daar kan Ducati natuurlijk niet onderuit en dat is gelukkig ook niet iets wat ze willen. Aanstaande vrijdag wordt in Pebble Beach (Californië) namelijk de Panigale V4 25° Anniversario 916 onder het doek vandaan gehaald. Door niemand minder dan King Carl Fogarty, viervoudig wereldkampioen Superbike met onder andere de 916.

Om het feest compleet te maken rijden Aruba.it Racing – Ducati team-rijders Álvaro Bautista en Chaz Davies dit weekeinde op het Amerikaanse Laguna Seca – vlak bij Pebble Beach – in een speciale kleurstelling die linkt naar de Panigale V4 25° Anniversario 916.

In totaal worden er slechts 500 stuks geproduceerd van deze speciale V4. Wat je noemt een gelimiteerde oplage van een toch al niet alledaagse motor…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen