Ducati’s elektrische fiets

Met de EICMA beurs om de hoek beginnen de eerste nieuwtjes van de grote namen in motorland naar buiten te komen. Dit was echter eentje die we niet zagen aankomen..

Want zie hier: de eerste elektrische fiets van Ducati. Nou ja, het is een samenwerking met het Ialiaanse Thok dat e-bikes produceert. De elektrische mountainbike  draagt vrij klinisch de naam Ducati MIG-RR en is gebouwd als enduro mountainbike. Vanaf januari is hij online te bestellen zijn en rond de lente staat hij bij Nederlandse dealers in de showroom.

De elektrische motor die in het frame is verwerkt is een Shimano Steps E8000 met een capaciteit van 250 Watt. Die weegt net geen drie kilo waardoor het totale gewicht van de fiets op 22,5 kilo uitkomt. Oh, en als je denkt dat zo’n elektrische fiets maar een suf ding is: hij krijgt 70 Nm koppel aan de grond. Dat is meer dan een Monster 797! Al is dat natuurlijk absoluut geen eerlijk vergelijk.

Een prijs voor de MIG-RR is nog niet bekend gemaakt. Wellicht dat dit na Ducati’s EICMA-presentatie op zondagavond nog zal volgen. Dan wordt de mountainbike namelijk officieel gepresenteerd.

Foto’s: Ducati

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.