dinsdag 27 februari 2024

Ducati’s kampioenen vechten het uit

Het is World Ducati Week en Ducati’s tweejaarlijkse merk-evenement aan de kust van Rimini was weer een gigantisch exorbitant feestje met veel rood, veel flair, veel passie, temperament en legio andere met Italiaanse motoren te relateren clichés.

Behalve dat je er alles wat maar een beetje met Ducati te maken heeft van dichtbij kunt bekijken, kunt rijden, kunt voelen en mag beleven, pakt de Bolognese fabrikant ook altijd groots uit met allerhande tofs om te bekijken op het circuit van Misano.

Een zo’n stukje tof vermaak was de door Ducati zelf opgezette Race of Champions, waar eigenlijk iedere Ducati-coureur van formaat aantrad – ieder met een Panigale V4 in de kleuren waarin men normaliter ook racet.

WK Superbike-coureurs Michael Ruben Rinaldi, Marco Melandri en Xavi Forès traden aan – met Chaz Davies aan de zijlijn door een blessure. Tel daar MotoGP-rijders Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Xavier Siméon, Tito Rabat, Karel Abraham, Jack Miller en Danillo Petrucci bij op en je hebt al een heel tof startveld. Alleen heeft Ducati ook nog ene Troy Bayliss bereid gevonden deel te nemen, maar de voormalige Ducati World Superbikes-crack was niet eens de sensatie van de Race of Champions. 

Niemand minder dan Ducati’s stiekeme testheld Michele Pirro stal de show door niet alleen een pole position te versieren, maar hij verzilverde zijn eerste startplaats ook door de race te – we zeggen het maar gewoon – domineren.
Op zich niet heel verwonderlijk ook, want Pirro mag dan maar testrijder zijn, maar hij is echt geen slak in de baan. En natuurlijk is hij eveneens de aangewezen man om de Panigale V4 te ontwikkelen voor zowel de consument als de racerij volgend seizoen.

Hieronder zie je de gehele race – panisch Italiaans commentaar en een veelvoud aan burnouts na de vlag incluis.

Overigens worden alle dertien motoren – die van Davies ook dus – via eBay geveild met handtekening van de rijder een echtheidscertificaat getekend door Ducati-opperhoofd Claudio Domenicali zelf.

Foto en video: Ducati

[justified_image_grid ids=27451,27452,27453,27454,27455,27456,27457,27458,27459,27460,27461,27462,27463]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen