Kleinere Niken onderweg

Na de Tricity en de onglangs geïntroduceerde Niken, komt Yamaha binnenkort met een versie voor het A2-rijbewijs. Ten minste, dat gerucht doet nu de ronde. Daarmee komt Yamaha een inmiddels vier jaar oude belofte na.

Toen Yamaha in 2014 met de 125cc Tricity kwam, liet het merk van de gekruiste stemvorken weten plannen te hebben in totaal liefst Leaning Multi Wheel-voertuigen op de markt te gaan brengen. Met de komst van de Niken – qua blok gebaseerd op de CP3-krachtbron uit onder meer de MT-09 – staat de teller op twee, maar nu gaat het gerucht dat we eind dit jaar de derde in lijn al te zien zullen krijgen. Dat zou dus tijdens de EICMA of Intermot moeten zijn.

Naar het schijnt zou het gaan om een A2-versie van om en nabij 300cc. Logisch beredenerend komen we dan al snel uit bij de Yamaha MT-03, met zijn 321cc-tweecilinder. Daarmee wordt het gat tussen de 115 pk sterke Niken en de 11kW Tricity deels gedicht. Waar de nieuwe middenklasse LMW-Yamaha uiteindelijk belandt in de hiërarchie is afwachten, want dat valt of staat bij hoe de rest van de familie uitpakt.

Zo vinden wij het moeilijk de Niken een plekje te geven op onderstaande uit 2014 daterende slide van de Tricity-presentatie. Één ding is zeker; Yamaha heeft grootste plannen voor de dubbele voorpartij en met de rijbeleving van de Niken in het achterhoofd, worden wij er enthousiast van.
Yamaha Tricity presentatie - LMW familie
Foto’s: Yamaha

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?