maandag 11 december 2023

Duidelijkste beelden van de Honda Hawk 11 tot nu toe!

We hebben de teaserbeelden al gezien, hoewel ze ondanks bewerkingssoftware nog steeds niet erg duidelijk waren! Nu kunnen we echter de nieuwe Honda Hawk 1100 zien in al zijn caféracer-glorie!

Het lijkt erop dat de foto afkomstig is van een officieel Honda-motorfietsverhuurbedrijf in Japan. Zij hebben de Hawk, en diverse andere nieuwe modellen zoals de nauw verwante NT1100, op een rijtje gezet, samen met een verwachte datum van aankomst. Hoewel de teaser die zij hebben gebruikt een watermerkstempel over de afbeelding heeft, zijn computerdeskundigen erin geslaagd om de motorfiets te ontgrendelen, zodat de duidelijkste afbeelding tot nu toe van de nieuwe Hawk 11 te zien is.

Reportage: 30 jaar Honda Fireblade

Op de afbeelding is duidelijk te zien dat de motorfiets gebruik maakt van hetzelfde frame als de Africa Twin en NT1100, waarbij zelfs het subframe identiek lijkt aan dat van de adventure touring-machines. De voorvork is van het omgekeerde type en ook deze lijken dezelfde te zijn als die van de NT1100. De voorvork is gekoppeld aan identieke Nissin-remklauwen.

De motorfiets wordt aangedreven door dezelfde staande tweecilinder als die van de Africa Twin, NT1100 en CMX1100. Dat zou moeten betekenen dat DCT beschikbaar is, hoewel de afgebeelde motorfiets het model met handgeschakelde transmissie is.

Het grootste gespreksonderwerp van de motorfiets is de gestroomlijnde styling, die erg in de lijn ligt van sommige andere caféracer-sportmotoren die momenteel op de markt zijn, zoals de MV Agusta Superveloce en de nieuwe Triumph Speed Triple 1200 RR. Beiden hebben bewezen dat er een markt is voor hoogwaardige, in de fabriek gebouwde machines in caféracer-stijl, ook al zal de Hawk waarschijnlijk bij ze achterblijven in termen van snelheid en prestaties.

We hebben nu ook een introductiedatum voor de nieuwe machine, want op 19 maart, over slechts enkele dagen, zal de nieuwe Hawk op de markt komen. We zullen de social media afspeuren naar het moment dat hij wordt onthuld en zullen je alle details brengen zodra we ze hebben.

Bron: Visordown

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen