maandag 25 september 2023

Duitsland is geluidsoverlast beu

Onheil nadert uit het oosten. Tachtig gemeenten in de deelstaat Baden-Württemberg verlangen maatregelen tegen geluidsoverlast door motoren. Ze hebben de Duitse Minister van Verkeer aan hun zijde en die overweegt tien keer hogere boetes.

Duitsland was altijd de ideale buurman voor motorrijders. Direct over de grens kun je straffeloos vol gas geven en het blijft altijd lekker om eventjes 200+ te rijden. Bovendien is het bij onze oosterburen een waar bochtenparadijs. Dat paradijselijke karakter komt in gevaar omdat verschillende gemeenten de geluidsoverlast meer dan beu zijn.

Vertienvoudiging boete
De gemeenten die zich hebben verzameld in het ‘Initiative Motorradalärm’ willen werkbare maatregelen tegen luidruchtige motoren. De meest voor de hand liggende oplossing is vanzelfsprekend de verhoging van de boetes voor geluidsoverlast. De verkeersminister ziet wel iets in een vertienvoudiging van de boete voor motorrijders die bewust een lawaaipijp onder hun motor schroeven.

Afschaffen kleppen
Ook bij de belangenbehartigers van motorrijders bestaat begrip voor klagende gemeenten. Een van de door hen voorgestelde maatregelen is het afschaffen van kleppen in uitlaatsystemen die zich bij bepaalde toerentallen openen om makkelijker uit te kunnen ademen, maar die de geluidsoverlast verhogen. Wil je weten wat de verzamelde gemeenten allemaal voor ons in petto hebben? Klik dan hier voor het manifest.

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

4 Reacties

 1. Ook In Nederland hebben we natuurlijk veel last van de motor herrie. Omdat uitlaten van motors gemanipuleerd worden maken ze veel te veel herrie. Het voorjaar komt aan en daar begint de herrie weer. Verbied het het gebruik van sportuitlaten en ook voor auto’s en bromfiets.

  • Beste meneer c
   Met het verbieden van zulke dempers schiet je niks mee op,en tegen woordig moet ales verboden worden,
   En sommige motoren Zijn van zich zelf al luid met een orginele uitlaad van fabriek,
   Want een auto heeft 2/3dempers onder de auto in het uitlaad systeem.en een motor
   Maar 1 omdat er verder geen ruimte voor is,en als er net als een auto een decibel regels op Komt waar ze aan Moeten vol doen,Kunnen de motor rijders nog steeds hun ding doen of Zelfs met een uitlaad klepje voor als ze buiten de stad zijn of meeting,en de motor fabriekant heeft een uitdaging de motor stiller the maken en de wijk een stiller buurt en de politie een extra inkomsten voor die er niet aanhouden,dit lijkt mij de mooiste en beste oplossing,zou mooier Zijn om er ook apk op te Zetten kun je het nog beter controleren maar dat is een andere onderwerp,

 2. Ik vind dat ze beter alles moeten verbieden. Wacht nog 10 jaar en elke vorm van recreatie is verboden. Verbieden schijnt tegenwoordig de oplossing voor alles te zijn. Ik ben blij dat ik motoren met echt geluid heb meegemaakt. Nog twee generaties verder en het is klaar met oa motorrijden.

 3. Motorrijders die hun voertuig gebruiken om van A naar B te komen; niks mis mee. Idioten die niks beters te doen hebben dan hun omgeving ongevraagd te terroriseren met zo veel mogelijk herrie; opzouten.

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image