20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

VIDEO – GS Trophy, afzien op dag 5

Zonder twijfel was vandaag de meest extreme dag van de GS Trophy in Nieuw-Zeeland. Vrijwel direct na de start stond er een steile klim te wachten, waarna Special Stage 1 niet alleen rij-techniek, maar ook een goed geheugen testte.

Een uur later beseften de deelnemers dat die eerste steile klim eigenlijk niets voorstelde. Rond het middaguur werd het écht spannend, met eerst een extreem steile en gladde klim, om daarna minstens zo steil af te dalen. De glibberigheid werd veroorzaakt door een toplaag van kleine keien, die de ondergrond behoorlijk onvoorspelbaar maakte.

En toch genoot Team NL volop. De rij-trainingen van het afgelopen jaar wierpen hun vruchten af; staand op de steps en met volle controle over de motor kwamen de mannen na zo’n 400 kilometer bij dertig graden op de camping aan in Paparoa National Park aan. Zuur waren de druiven toen bleek dat Special Stage 2 niet over rij- maar over kampeertechniek ging… Welk team kroop er het snelst in en uit een tent, slaapzak, etc.?

De domper werd nog groter toen Team NL nota bene een slaapzak met onwelwillende rits te pakken had. Tja, een Trophy vraagt ook om het nodige geluk, en wat dat betreft zat het Team NL vandaag niet mee.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen