E-motor Orphiro gepresenteerd

Tijdens een sneak preview op Vliegbasis Volkel is de Orphiro, een Nederlandse elektrische cruiser, voor het eerst getoond. Dit meldt de Bovag. De Orphiro is ontwikkeld door een Nederlands projectteam onder leiding van Alexander Steegh. De bedoeling is om de Orphiro in bescheiden oplage te produceren in een sociale werkplaats in Helmond.

“Het idee is om de mensen die daar werken, de kans te geven om iets te bouwen dat cool is, iets waar ze trots op kunnen zijn”, zegt Steegh, die in het dagelijks leven arbeidsconsulent is. Hij voorziet voor de Orphiro voorlopig weinig belangstelling op de consumentenmarkt, maar wil de stille cruiser verkopen aan bedrijven.

“Zij kunnen deze motor inzetten als marketinginstrument. Ze kunnen hem meenemen naar shows, congressen, of in de showroom zetten. We kunnen de motor leveren in de kleuren en met de logo’s van het bedrijf erop.”

De Orphiro heeft vijf accu’s aan boord, die goed zijn voor een actieradius van 100 kilometer. Topsnelheid is begrensd op 120 km/u. De aanschafprijs komt op 49.000 euro, exclusief BTW. “Maar met gebruikmaking van de MIA/VAMIL-regeling kom je op 39.000 euro”, aldus Steegh.

Meer info: www.orphiro.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.