Nog meer jagen

Op nog eens vier stukken snelweg mag vanaf 7 juli 130 kilometer per uur worden gereden als de drukte dat toelaat. Dat heeft Rijkswaterstaat donderdag laten weten. De afgelopen maanden werd de nieuwe maximumsnelheid bij wijze van proef al ingevoerd op vier andere trajecten.

De donderdag aangewezen stukken weg zijn A17/A58 Moerdijk – Bergen op Zoom, A32 Steenwijk – Heerenveen, A37 Hoogeveen – Klazienaveen en de A58 Bergen op Zoom – Vlissingen. Eerder ging de maximumsnelheid al omhoog op de A7, A6, A2, en A16.

Rijkswaterstaat onderzoekt het effect op de doorstroming, veiligheid en de omgeving. In het najaar beslist het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de invoering van de nieuwe maximumsnelheid.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.