maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nog meer jagen

Op nog eens vier stukken snelweg mag vanaf 7 juli 130 kilometer per uur worden gereden als de drukte dat toelaat. Dat heeft Rijkswaterstaat donderdag laten weten. De afgelopen maanden werd de nieuwe maximumsnelheid bij wijze van proef al ingevoerd op vier andere trajecten.

De donderdag aangewezen stukken weg zijn A17/A58 Moerdijk – Bergen op Zoom, A32 Steenwijk – Heerenveen, A37 Hoogeveen – Klazienaveen en de A58 Bergen op Zoom – Vlissingen. Eerder ging de maximumsnelheid al omhoog op de A7, A6, A2, en A16.

Rijkswaterstaat onderzoekt het effect op de doorstroming, veiligheid en de omgeving. In het najaar beslist het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de invoering van de nieuwe maximumsnelheid.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen