zondag 10 december 2023

Droomreis Balkan: avontuur door de wildste delen van Europa

De ogen van Edelweiss-tourguide Alex Schneider beginnen te glimmen als je hem vraagt naar de bijzonderheden van de Balkan Adventure. Zijn Balkan Adventure, want Alex kent deze reis van twee weken door de wildste delen van Europa door en door. ‘Echt avontuur kan zo dichtbij zijn!’ zegt hij enthousiast. ‘Heel Europa is ontwikkeld en in kaart gebracht. Maar de Balkan heeft nog bergen zonder naam, ongetemde beken en wolven en beren, die door de soms 3.000 meter hoge en afgelegen bergketens zwerven. En daartussen liggen de wegen, paden en trails die al dat moois aan elkaar rijgen.

Ze doorkruisen de wildernis en bezorgen ons veel rijplezier; per slot van rekening is dit een adventure-tour!’ Alex moet glimlachen omdat zo’n reis nog bestaat in Europa. ‘Maar adventure-tour betekent niet dat je je niet kunt onderdompelen in de cultuur van landen waar we doorheen rijden. Het Rila klooster in Bulgarije, de enorme orthodoxe kathedraal in Belgrado of het fort in Sisak; je weet niet wat je zit. Voor de keuken van de Balkan nemen we ook ruim de tijd. Lokale lekkernijen als Ćevapčići, Pljeskavica of Trilece-taart laat je toch niet onberoerd? Adventure-tour betekent wel dat je voorbereid moet zijn op een intense rit over wegen die soms uitdagend kunnen zijn. Breng een avontuurlijke en open geest mee. En een ruime portemonnee, we je krijgt te maken met niet minder dan zeven verschillende valuta’s… Als dat niet ouderwets reizen door Europa is!’ En weer moet Alex glimlachen.

Lees hier meer over droomreis Balkan.

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over Balkan Adventure Unpaved.

Tourdata

14– 27 mei 2023
9 – 22 september 2023

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen