‘Hoe goed je ook voorbereid dénkt te zijn, het loopt altijd anders’ – Itchy Boots

Het gaat niet altijd helemaal goed tijdens een reis om de wereld. Onverwacht slecht weer, een lekke band, onbegaanbare wegen, aanrijdingen met wilde dieren op de weg of compleet de weg kwijt zijn in de wildernis. Zomaar een greep uit wat er kan gebeuren als je alleen op pad gaat in het verre buitenland. Voordat je aan een motorreis begint, probeer je jezelf natuurlijk zo goed mogelijk voor te bereiden. Gereedschap om een lekke band te repareren, regenkleding, een goed navigatiesysteem en een satelliettelefoon om hulp in te kunnen roepen bijvoorbeeld. Maar hoe goed je ook voorbereid dénkt te ...
Het gaat niet altijd helemaal goed tijdens een reis om de wereld. Onverwacht slecht weer, een lekke band, onbegaanbare wegen, aanrijdingen met wilde dieren op de weg of compleet de weg kwijt zijn in de wildernis. Zomaar een greep uit wat er kan gebeuren als je alleen op pad gaat in het verre buitenland. Voordat je aan een motorreis begint, probeer je jezelf natuurlijk zo goed mogelijk voor te bereiden. Gereedschap om een lekke band te repareren, regenkleding, een goed navigatiesysteem en een satelliettelefoon om hulp in te kunnen roepen bijvoorbeeld. Maar hoe goed je ook voorbereid dénkt te zijn, er zijn nu eenmaal altijd situaties die je niet van tevoren had kunnen bedenken, laat staan voorkomen. En dat is maar goed ook! Je leert namelijk pas echt om jezelf - en je motor - te redden in lastige situaties als deze zich voordoen. Ik reed recentelijk door Zimbabwe en zware regenval in de bergen had een deel van de wegen omgetoverd in modderige glijbanen. Het profiel van mijn banden zat al snel vol met modder waardoor ik geen enkele grip meer had. Het duurde niet lang voordat ik met motor en al onderuit gleed. Daar lag ik dan, languit in de modder te balen. In één krachtsinspanning tilde ik de motor, inclusief alle bagage er nog op, weer overeind. Ik wist niet eens dat ik dat kon. Ik had iets geleerd die dag, een mooi verhaal om te vertellen en alle modder op mijn pak en motor.. ach, alles is te wassen! ‘Het leek erop dat motorrijders hier in ieder geval niet op de menukaart staan’ – Itchy Boots

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?