donderdag 9 mei 2024

Een nieuwe Honda Africa Twin in de pijplijn voor 2024

Honda staat op het punt om zijn succesvolle adventure-motor Africa Twin te vernieuwen. Op het menu staan radars, directe injectie en misschien zelfs een compressor…

De referentie in de markt voor grote adventures is nog steeds de BMW R 1250 GS. Met de presentatie van de nieuwe 1300 op 28 september is de kans groot dat BMW nog een tijdje de leiding zal hebben. Maar dit weerhoudt de concurrentie er niet van om alles te doen om hen te overtreffen, te beginnen met Honda. Die wil namelijk in 2024 terrein winnen ten opzichte van de GS en rekent daarvoor op een flink bijgewerkte Africa Twin. Documenten voor homologatie met de codenaam SD14 zijn al uitgelekt, een typische nomenclatuur bij Honda die wordt gebruikt voor dit soort motoren.

Wordt dit de nieuwe Honda CB1000 Hornet?

En de nieuwigheid zou beginnen met een update van de uitrusting en technologie met de komst van radars, die al aanwezig zijn op andere premium adventure-motoren op de markt, zoals de KTM 1290 Super Adventure, de Ducati Multistrada V4 en natuurlijk de toekomstige BMW R 1300 GS. Ook wordt in de patenten een versie met directe injectie van de SOHC-motor van de Africa Twin genoemd, wat een prestatieverbetering zou moeten opleveren en tegelijkertijd het brandstofverbruik en de emissies zou verminderen. Tenzij er gekozen wordt voor een geblazen versie. Er zijn namelijk al verschillende tekeningen van een motor met compressor in omloop, wat het vermogen naar het niveau van de concurrentie zou kunnen tillen. Horen we vast meer van.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen