zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Eerste Harley-Davidson 2019-model bekend

In Milwaukee hebben ze de smaak te pakken, want nadat ze ons laatst een hartverzakking bezorgden door de geschiedenisboeken te verscheuren en ons een blikje in de toekomst te gunnen, trekken ze nu het laken van de eerste Harley-Davidson voor 2019; de FXDR 114.

De FXDR is een Softail met het 114 Milwaukee Eight-blok, maar is verder een vrij unieke machine met de nadruk op performance. Om die reden heeft HD de motor behalve een ruig uiterlijk ook sportieve veerelementen meegegeven, maar is er ook serieus wat tijd en moeite in gaan zitten de motor lichter te maken. Vice-president van Harleys design-afdeling legt uit: “De look van de FXDR 114 accentueert zijn performance-potentieel en de technische features die hem onderscheiden van de rest van de Softail line-up. De dragster invloed is groot, met zijn uitgestrekte upside-down voorzijde, enorme inlaat en uitlaat, het proportionele contrast tussen de wielen en de ingekorte achterzijde. Maar we hebben er bovendien voor gezorgd dat technische elementen zoals de aluminium swingarm, de volledig in de bedieningselementen geïntegreerde instrumenten en de zichtbare externe veringstelknop ook goed opvallen en bijdragen aan het karakter van de machine. Dat karakter draait om pure performance, niet alleen om hard rechtdoor.”

Om een ferme streep onder die performance-gerichte filosofie van de FXDR 114 te zetten, presenteert Harley-Davidson de motor in een video ook nog eens op een circuit. Dat is weer eens wat anders. Nu nog een beetje wennen, maar als de Amerikanen zo door gaan, weten we over een paar jaar niet beter meer.

Foto ’s en video: Harley-Davidson

[justified_image_grid ids=27514,27515,27516,27517,27518,27519,27520,27521]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen