woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA > Aangepaste CBR600RR

Wel of niet nieuw? Goede vraag als het om de 2013 Honda CBR600RR gaat. De voorkant is zonder twijfel anders en dus nieuw. Maar verder doet het ons denken aan de truc die de Japanners vorig jaar uithaalde met de Fireblade. Vernieuwd is dus waarschijnlijk het juiste woord. Zo is de ECU voorzien van een andere mapping die vooral gericht is op een betere gasrespons over het hele toerenbereik.

Vast staat dat de 12-spaaks wielen anders zijn. Over smaak valt te twisten maar het onafgeveerde gewicht is lager dankzij deze wielen. Hoeveel weten wij helaas nog niet want daar schrijft Honda in de verder zeer uitgebreide persmap niets over. De voorvork is een 41 mm Big Piston Showa geworden terwijl de XXS Fireblade eveneens het C-ABS meekrijgt. Niet veranderd is het maximale vermogen van 120 pk. Ook het koppel (66 Nm @ 11.250 toeren) bleef ongemoeid.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen