EICMA > Aangepaste CBR600RR

Wel of niet nieuw? Goede vraag als het om de 2013 Honda CBR600RR gaat. De voorkant is zonder twijfel anders en dus nieuw. Maar verder doet het ons denken aan de truc die de Japanners vorig jaar uithaalde met de Fireblade. Vernieuwd is dus waarschijnlijk het juiste woord. Zo is de ECU voorzien van een andere mapping die vooral gericht is op een betere gasrespons over het hele toerenbereik.

Vast staat dat de 12-spaaks wielen anders zijn. Over smaak valt te twisten maar het onafgeveerde gewicht is lager dankzij deze wielen. Hoeveel weten wij helaas nog niet want daar schrijft Honda in de verder zeer uitgebreide persmap niets over. De voorvork is een 41 mm Big Piston Showa geworden terwijl de XXS Fireblade eveneens het C-ABS meekrijgt. Niet veranderd is het maximale vermogen van 120 pk. Ook het koppel (66 Nm @ 11.250 toeren) bleef ongemoeid.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?