EICMA: Aprilia RSV4 Factory Works

Een RSV4 RR of RF – met Öhlins veren – zijn standaard al vrij goed. Maar er kan altijd wel iets beter. De Factory Works kit die Aprilia vanaf 2018 levert maakt ze echter niet beter: het maakt ze fantastisch.

Want hoe gruwelijk cool zijn die MotoGP-winglets die je bij deze kit krijgt?! En daar bliijft het niet bij want het motorblok krijgt ook nog eens 4 pk meer, waardoor het totale vermogen op 215 pk uitkomt. Dit wordt o.a. bereikt door zuigers met een enkele groef te plaatsen, de cilinderkoppen te vervangen en door de ECU specifiek af te stellen op het volledige Akrapoviç uitlaatsysteem. 

Om gewicht te besparen wordt een lithium-accu geplaatst en een andere benzinetank gemonteerd waardoor er 1,5 kilo wordt gewonnen. De meeste kilo’s worden echter gewonnen door het Akrapoviç uitlaatsysteem en een aantal koolstofvezel onderdelen. Die schelen samen zo’n 10 kg. Alle beetjes helpen om de RSV4 nog beter te maken.

[justified_image_grid ids=26332,26333,26334,26335,26336,26337]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.