zaterdag 22 juni 2024

EICMA: Aprilia RSV4 Factory Works

Een RSV4 RR of RF – met Öhlins veren – zijn standaard al vrij goed. Maar er kan altijd wel iets beter. De Factory Works kit die Aprilia vanaf 2018 levert maakt ze echter niet beter: het maakt ze fantastisch.

Want hoe gruwelijk cool zijn die MotoGP-winglets die je bij deze kit krijgt?! En daar bliijft het niet bij want het motorblok krijgt ook nog eens 4 pk meer, waardoor het totale vermogen op 215 pk uitkomt. Dit wordt o.a. bereikt door zuigers met een enkele groef te plaatsen, de cilinderkoppen te vervangen en door de ECU specifiek af te stellen op het volledige Akrapoviç uitlaatsysteem. 

Om gewicht te besparen wordt een lithium-accu geplaatst en een andere benzinetank gemonteerd waardoor er 1,5 kilo wordt gewonnen. De meeste kilo’s worden echter gewonnen door het Akrapoviç uitlaatsysteem en een aantal koolstofvezel onderdelen. Die schelen samen zo’n 10 kg. Alle beetjes helpen om de RSV4 nog beter te maken.

[justified_image_grid ids=26332,26333,26334,26335,26336,26337]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen