EICMA: Ducati Scrambler Café Racer

“Ik wil iedereen bedanken in Borgo Panigale”, zo begon Ducati’s CEO Claudio Domenicali maandagmiddag de persconferentie. Onder de aanwezigheid van Chaz Davies en Andrea Dovizioso werden de nieuwe modellen onthuld. Waaronder twee nieuwe Scramblers. Als eerste presenteerde Ducati de Scrambler Café Racer. Wat meteen opvalt zijn de op clip-ons gemonteerde spiegels. Of de 17-inch aluminium wielen met goudkleurige lak. De Café Racer raakt de grond met Pirelli Diablo Rosso 2-banden. De krachtbron is een 803cc L-Twin die 75 pk levert bij 8.250 tpm. Het koppel is 68 Nm @ 5.750 rpm.De Café Racer heeft ten opzichte van de andere Scrambler-modellen een nieuw zadel. Ruimte voor een passagier is er niet. Zwarte Termignoni dempers van geborsteld aluminium maken de look af. Het nummer 54 is dat van Bruno Spaggiari, die in 1968 voor Ducati succes had het Italiaanse kampioenschap Mototemporada Romagnola. Hierop is de Café Racer geïnspireerd. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?