EICMA: Honda CRF450L Rally Concept

Sommige modellen gaan volledig onder de radar, en ondanks dat dat bij veel motoren niet zo onlogisch is, hadden we deze wel wat prominenter verwacht; Honda heeft op de EICMA namelijk dit CRF450L Rally Concept gepresenteerd en wij worden er vrolijk van.

Natuurlijk loop je er zo voorbij, zoals je al bij de Honda CRF250L Rally deed; zo erg lijkt het op de Dakar-achtige rally raid-machines die Honda onder het HRC-vaandel racet. Alleen is heel duidelijk dat deze ontwerpstudie niet gewoon een rally-motor is, maar er zeker intentie is er een straatlegale machine van te maken. We lopen de rode vlaggen even door met je.

Zo ontbeert het CRF450L Rally Concept veel van het gefreesd aluminium, wat de norm is op volwaardige rally race-motoren. Gegoten lichtmetaal is dan ook een teken dat het niet bizar duur worden mag en dus meer gericht op de man in de straat – of een bospad in dit geval – dan HRC’s eigen coureurs. Ook hangt er geen roadbook voorin de topkuip, maar zien we een knap TFT-scherm. Ook de koplamp is duidelijk die van de CRF450L enduro-motorfiets, die Honda sinds dit jaar weer voert en de basis zal vormen voor een eventuele productieversie van de 450 Rally.

Het lijkt er dan ook verdraaid veel op dat Honda goed luistert naar het publiek, want waar maar weinigen niet vielen voor de waanzinnige looks van de CRF250 Rally, konden even zo weinigen om het feit heen dat de 250 wel serieus wat pit miste – veelal gevolgd door de opmerking ‘als ze nou een 450 zouden maken…’.

We zien hier dan ook Honda’s eerste fysieke intentie die opmerking gevolg te geven. Waarvoor weinig dan hulde!

Foto’s: Honda

[justified_image_grid ids=27974,27975,27976,27977]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?