EICMA 2015: Witte pijl met een maatje meer

Modellen recyclen doen alle merken. Bij Husqvarna recyclen ze oude KTMs. Verleden jaar stonden op de EICMA plots de 401 Svartpilen en 401 Vitpilen op basis van de KTM 390 Duke. Lof alom. Nou, onder de noemer groter is beter, recyclet Husqvarna nu de 701 Supermoto, en hoe?!

De 701 Supermoto is natuurlijk op zijn beurt gebaseerd op de KTM 690, en deze 701 Vitpilen is daar weer op gebaseerd. Recyclen tot en met dus. Maar dat mag de pret niet drukken. De Vitpilen is namelijk precies hoe het klinkt: een 690cc eencilinder caféracer. Uiterlijkheden zijn om door een ringetje te halen, de vering is van huisfabrikant WP en Brembo levert de remmen. Verdere opvallendheden zijn de joekel van een open luchtfilter, de immense demper met hoog afwerkingsniveau en een heel gave ledverlichting. Tel daar bij op dat het dankzij de supermotardbasis – het concept staat zelfs op SM-slicks – waarschijnlijk niet heel veel in de schaal legt, en een moderne retrospeelfiets is geboren. Of ja, geboren…

We verwachtten nooit dat Husqvarna de 401 Vitpilen en Svartpilen zou gaan produceren, en die plannen zijn inmiddels finaal. Dus wij zitten met z’n allen te duimen dat Husky ook de 701 gewoon gaat maken.

Alsjeblieft, Husqvarna. Of ja; vänligen, Husqvarna!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.