13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA 2015: Witte pijl met een maatje meer

Modellen recyclen doen alle merken. Bij Husqvarna recyclen ze oude KTMs. Verleden jaar stonden op de EICMA plots de 401 Svartpilen en 401 Vitpilen op basis van de KTM 390 Duke. Lof alom. Nou, onder de noemer groter is beter, recyclet Husqvarna nu de 701 Supermoto, en hoe?!

De 701 Supermoto is natuurlijk op zijn beurt gebaseerd op de KTM 690, en deze 701 Vitpilen is daar weer op gebaseerd. Recyclen tot en met dus. Maar dat mag de pret niet drukken. De Vitpilen is namelijk precies hoe het klinkt: een 690cc eencilinder caféracer. Uiterlijkheden zijn om door een ringetje te halen, de vering is van huisfabrikant WP en Brembo levert de remmen. Verdere opvallendheden zijn de joekel van een open luchtfilter, de immense demper met hoog afwerkingsniveau en een heel gave ledverlichting. Tel daar bij op dat het dankzij de supermotardbasis – het concept staat zelfs op SM-slicks – waarschijnlijk niet heel veel in de schaal legt, en een moderne retrospeelfiets is geboren. Of ja, geboren…

We verwachtten nooit dat Husqvarna de 401 Vitpilen en Svartpilen zou gaan produceren, en die plannen zijn inmiddels finaal. Dus wij zitten met z’n allen te duimen dat Husky ook de 701 gewoon gaat maken.

Alsjeblieft, Husqvarna. Of ja; vänligen, Husqvarna!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen